FAQ’s

Veelgestelde vragen door ouders:

Moet ik mijn kind op voorhand inschrijven?

Sinds corona werken wij met voorinschrijvingen. Daginschrijvingen zijn wel nog mogelijk zolang de bubbel niet vol zit. De recentste communicatie hierrond kunnen jullie op Facebook vinden.

In niet-coronatijden werken wij niet met voorinschrijvingen. De dag dat je kind naar het speelplein komt, schrijf je hem/haar in in de tent bij de verantwoordelijke van je groep. Ook betaling gebeurt elke dag opnieuw. De eerste keer dat je kind komt spelen, vult u (ouders, voogd, andere familie) een verzekeringsformulier in. Dit kan u vinden aan de hoofdleidingtafel (ook in de tent) of kan u downloaden op onze website en daarna bij de hoofdleiding inleveren.

Verzekeringsformulier

Kan mijn kind dat jonger is dan 3 jaar ook komen?

Speelplein Hampidoe is voor kinderen van 3 tot en met 15 jaar. Soms is het echter niet zo makkelijk om te bepalen of een kind oud genoeg is om deel te nemen (hij/ zij wordt bijvoorbeeld volgende maand 3 jaar). Daarom is het aangewezen om dit met de hoofdleiding te bespreken. Een richtlijn die wij hanteren, is dat je kind kan aangeven wanneer het naar het wc moet en geen pamper meer draagt. Meestal is het zo dat wanneer een kind naar de kleuterschool of zomerklas kan gaan, het op het speelplein ook lukt.

Mijn kind kan niet zo goed zwemmen, maar wil toch graag meegaan naar zwembad De Merel. Is dit mogelijk?

Wij houden ons aan een simpele regel. Kinderen dienen een zwembrevet te hebben van minstens 25 meter of (wanneer ze deze niet hebben) zelfstandig kunnen zwemmen (niet drijven!) in het diepe deel van het zwembad.

Wie is eigenlijk de verantwoordelijke van de groep?

De verantwoordelijke van de groep, ook wel “Weeny” genoemd, kan u vinden aan de tafel waar u uw kind inschrijft.  Deze persoon is verantwoordelijk voor de groep gedurende die week. Dit wil zeggen dat hij/zij de voorbereidingen in orde maakt en het aanspreekpunt is voor zowel de (hoofd)leiding als voor de ouders. Bij de verantwoordelijke kan u dus terecht met vragen over de groep zoals: “Gaan jullie deze week erg vuil worden? Ik wil mijn kind wat vroeger komen halen, is dit oké? Wat gaan jullie doen met de kinderen die niet mee gaan zwemmen deze week?”

Moet ik mijn kind een koek en een drankje meegeven?

Het is niet nodig dat u uw kind een koek en een drankje meegeeft aangezien hij/ zij dit op het speelplein krijgt. Indien uw kind bepaalde voedselallergieën heeft (zoals glutenallergie of lactose-intolerantie) raden wij wel aan zelf een koek mee te nemen. Deze koekjes of drankjes kan je aan de Weeny (verantwoordelijke) geven, zodat het tijdens de pauze bij het juiste kind terecht komt.

Moet ik elk jaar opnieuw de verzekeringsfiche van mijn kind invullen?

Ja! Zo kunnen we het beste misverstanden vermijden. Misschien bent u verhuisd, is uw gsm-nummer veranderd of heeft uw kind nieuwe allergieën. Om de wachtrijen aan het begin van de zomer te vermijden, kan u vanaf nu ook de verzekeringsfiche downloaden om deze thuis al in te vullen. Op speelplein zelf kan je deze formulieren verkrijgen aan de verzekeringstafel.

Waar kan ik het beste parkeren?

Wij raden u aan om uw wagen te parkeren op de parkeerplaats van de Warande (tegenover het speelplein) of op de parking achter het voetbalplein. Zo heeft u voldoende parkeerplaats, kan u vlot uitrijden (zeker omdat u daar geen last hebt van fietsende of wandelende kinderen) en is er minder gevaar op ongevallen. Meer informatie over het verkeer rondom speelplein kan u vinden onder het tabblad “circulatieplan”.

Wat doen jullie tijdens de feestdagen?

Tijdens feestdagen die in een werkweek vallen is het speelplein gewoon open. Dit wil zeggen dat ook op 11 en 21 juli uw kind naar het speelplein kan komen.

Wat doen jullie tijdens regen/ heet weer?

Wij houden rekening met het weer bij onze planning. Tijdens regenweer spelen de kleinere kinderen meestal beneden (zeker de allerkleinsten), de grotere kinderen vindt u terug op de bovenverdieping of in de tent. Zo worden ook zij beschut tegen de regen.

Bij heet weer voorzien we de kinderen ook van genoeg schaduw en lassen we meer rustpauzes in. Bovendien kunnen de kinderen de hele dag lang zoveel water drinken als ze willen, we voorzien ons van flessen water om hen zoveel mogelijk te laten drinken. We smeren de kinderen ook in wanneer nodig. Toch raden wij u aan om je kind vooraf in te smeren en een pet of ander zonbeschermende kleding aan te doen.

Wanneer en hoe kan ik de fiscale attesten aanvragen?

Fiscale attesten zijn een handig middel om wat geld terug te krijgen, wij vullen deze dan ook met plezier voor je in. Hierbij kan u terecht bij de hoofdleiding. Je kan deze aanvragen vanaf de eerste dag dat speelplein begint tot en met 1 maand na de laatste dag van speelplein. Meld ook 1 dag op voorhand aan dat je kind de laatste keer komt (aan de hoofdleiding), zo kunnen wij de fiscale attesten  invullen en klaarleggen. Tip: ook bij de CM en de liberale mutualiteit kan je formulieren verkrijgen die je kan laten invullen door ons. Deze dien je zelf mee te nemen naar speelplein, het fiscale attest voor de belastingen hebben wij zelf.

Mijn kind heeft speciale noden, hoe gaan jullie daarmee om?

Niet elk kind is hetzelfde, sommigen hebben nu eenmaal wat extra aandacht nodig. Op de verzekeringsfiche kan u aangeven welke speciale noden uw kind heeft. Deze kunnen echt heel divers zijn: verlegen zijn, gepest worden, epilepsie, wegloopgedrag, verstandelijke of fysieke beperking, rolstoelafhankelijk,… Nadat de hoofdleiding de verzekeringsformulieren heeft verzameld, worden ze besproken met de leiding. Alle leiding is verbonden aan zwijgplicht, gegevens worden dus niet doorgegeven aan derden. De hoofdleiding geeft de leiding tips en ondersteuning om rekening te houden met de aandachtspunten van uw kind.

Mijn kind gaat naar Patoe en naar het speelplein, hoe schrijf ik in?

Vanaf vorig jaar hebben we een nieuw systeem met Patoe bedacht. Kinderen van Patoe betalen op voorhand en krijgen op speelplein zelf een kaart. Deze kaart wordt op speelplein zelf gehouden en gaat niet mee naar huis om te voorkomen dat kaarten verloren geraken. Ouders betalen op voorhand het bedrag dat overeenkomt met het aantal speelpleindagen dat bij Patoe aangegeven wordt. Wanneer kinderen mee op uitstap gaan, zwemmen,… dan moeten kinderen hiervoor extra geld meenemen (dus voor zwemmen 1,5 euro). Wanneer mogelijk komen zwemmers met de fiets. De fiets mag de dag ervoor of in de voormiddag op speelplein afgezet worden (fietsen worden binnen gezet). Meer info vind je bij Patoe zelf of bij de hoofdleidsters.

Ik heb nog vragen die hier niet bij staan, bij wie kan ik hiermee terecht?

Als u vragen hebt die niet in deze lijst staan kan met deze bij ons terecht. U kan dit op verschillende manieren doen: u kan een berichtje sturen via onze facebookpagina; vragen stellen aan de Weeny van de groep van uw kind; een mailtje sturen; bellen naar de hoofdleiding  of deze gewoon rechtstreeks aanspreken voor of na de werking. Wij helpen je graag verder.

Mijn kind zou graag het speelpleinlied thuis oefenen, waar kan ik dit vinden? 

Hieronder vind je het liedje, zo kan je al wat oefenen!

Cherio, cherio,

Op speelplein daar zingen ze zo.

Weg met de zorgen en weg met verdriet,

want vrienden tezamen die treuren toch niet.

Ook het spel is gezellig en fijn. TOET TOET

Je hoeft daarom niet winnaar te zijn. TOET TOET

We zullen wel spelen, de vreugde verdelen,

bravo zingen voor groot en klein.

Holé!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: